Begin 2020 werd een rapport van het UWV gepubliceerd, waarvoor onderzoek is gedaan naar de arbeidsmarkt voor beveiligingsberoepen. Wat blijkt? Sinds 2018 is er een tekort aan beveiligingspersoneel, en dat tekort is flink gaan opgelopen. Werkgevers proberen medewerkers aan zich te binden met scholing en betere contracten.

Er werken 64.000 mensen in een beveiligingsberoep. Dit zijn onder andere objectbeveiligers, surveillanten, boa’s, parkeercontroleurs en verkeersregelaars.

Verschillende oorzaken hebben geleid tot het personeelstekort waarmee de beveiligingssector kampt:

  • Er zijn te weinig gediplomeerde beveiligers.
  • Er is veel concurrentie met andere veiligheidssectoren, zoals politie en defensie.
  • De beroepsgroep vergrijst. Veel werknemers stoppen binnen nu en een paar jaar met werken.

Als gevolg worden beveiligingstaken de laatste tijd steeds vaker gecombineerd met bijvoorbeeld receptiewerkzaamheden. Dat vraagt om beveiligingspersoneel met een servicegerichte houding. Ook beheersing van de Engelse taal, een proactieve houding en digitale vaardigheden zijn nieuwe veelgevraagde kwaliteiten voor beveiligingspersoneel.

Het tekort aan personeel zorgt er ook voor dat het aantal flexibele contracten afneemt: nog maar een derde van de werknemers in de beveiliging heeft een flexibel contract. Er worden dus steeds meer vaste contracten aangeboden, en daarbij neemt het aantal uren toe. Door het personeelstekort starten werkgevers nu ook met het zelf opleiden van kandidaten. In veel van deze trajecten kunnen mensen aan de slag terwijl ze een opleiding volgen.

Maak je te veel uren voor wat je krijgt? Meld je aan voor Beveiligerz om vanaf nu zelf in de hand te hebben hoeveel uur je werkt en tegen welk tarief je dat doet!